Romir Zalla: Kultura peng i politikave afatgjata që nuk janë bërë kurrë

0

Kultura ka mbetur peng i politikave afatgjata, shprehet Romir Zalla i ftuar në studion e “Ditë e Re” në RTV Ora.

Romir Zalla: “Vlerësimi nga ana e publikut nuk mungon. E çmon e do artistin, por kultura ka mbetur peng i politikave afatgjata të zhvillimit të saj që nuk janë bërë kurrë. Ose janë bërë vetëm për fasadë. Artisti nuk mund të vlerësohet kur vdes, shkon i bën homazhet dhe flet sa i mirë ishte.

Artisti duhet të ketë një status, si mjekët, minatori. Artistët tani në teatrot e Shqipërisë paguhen me statusin e nëpunësit civil”

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.