Si po rëndohet situata në Mat. Qyteti peng i varfërisë, abuzimit të pushtetit, krimit…

0

Nga Arjan Lika

Situata në qytetin tonë rëndohet dita ditës.
Ka një degradim të frikshëm të rendit e sigurisë në qytetin tonë. Rastet e krimit janë shtuar. Qytetarët të frikësuar denoncojnë akte kriminale me përdorim armësh dhe përpjekje për rrëmbim personi në qytet. Policia e shtetit në vend që të zbulojë e ndëshkojë autorët e këtyre akteve hesht ose përpiqet “të rregullojë punët” me autorët.

Papunësia ka kapur për fyti çdo familje matjane.

Mungesa e kushteve më minimale jetike detyrojnë qindra të rinj matjanë të largohen nga vatrat e tyre familjare në emigrim.

Gjendja e shkollave është e mjerë. Shërbimet shëndetësore të rënduara nga mungesa e investimeve njerëzore dhe kushteve të qendrave shëndetësore.

Papunësia është mbytëse.

Biznesi vuan nga gjobat e taksat e pushtetit dhe shumë prej tyre janë në prag falimentimi.

Spastrimet politike vazhdojnë dhe lista të tjera qytetarësh që do të hidhen në rrugë po përgatiten.

E gjitha kjo situatë e degraduar në qytetin tonë nuk mund të mbulohet me bojën e fasadave apo mbi stola.

Këshilli Bashkiak monist totalisht nën diktatin politik është kthyer në një noter symbyllur i shkeljes së ligjit, cënimit të pronës publike në favor të klienteve të pushtetit.

Tashmë për çdo qytetar matjanë është e qartë, ky pushtet është në degradim të përditshëm. Asnjë rrugë dalje nuk ka nga kjo situatë përveçse duke rikthyer standartet demokratike të qeverisjes përmes zgjedhjeve të reja të lira e të ndershme.
Qyteti ynë nuk mund të ngelet peng i varfërisë, abuzimit të pushtetit, krimit dhe oligarkëve.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.