EMRAT/Abuzimi me ndërtimet, gjykata e Durrësit liron 10 efektivë dhe zyrtarë

0

Gjykata e Durrësit ka lënë në burg vetëm 8 nga 19 efektivët e policisë dhe zyrtarët e arrestuar disa ditë më parë për ndërtimet pa leje në zonën e Shijakut dhe Manzës.

Arrest me burg

1-Ermal Petova – specialist për Hetimin e Krimeve/OPGJ, në Stacionin e Policisë Manzë
2-Gjergj Gërco – Sekretar i Njësisë Administrative Sukth
3-Agim Osmani – Ndihmës specialist/SPZ, në Komisariatin e Policisë Durrës
4-Haxhi Sherra – Ndihmës specialist/SPZ, në Komisariatin e Policisë Shijak
5-Ndriçim Shika – Ndihmës specialist/SPZ, në Komisariatin e Policisë Shijak
6-Adem Lika – posedues dhe zhvillues i objektit ndërtimi pa leje
7-Dëshir Dakoli – Ndihmës specialist/SPZ, në Komisariatin e Policisë Durrës
8-Petrit Neziri – Ndihmës specialist/SPZ, në Stacionin e Policisë Manzë

Ndërsa për 10 të tjerët vendosi ti lërë të lirë, disa vetëm me detyrim paraqitje dhe disa të tjerë edhe me pezullim nga detyra.

U lanë të lirë

1-Besnik Domi-shef Rendi Shijak
2-Sami Xhafa-shefi stacionit i policisë Manze
3-Marius Shahini-kryeinspektor IMT Shijak
4-Nikoll Markuspecialist për Hetimin e Krimeve/OPGJ, në Stacionin e Policisë Manzë,
5-Julian Kacadej-specialist IMT Shijak
6- Dritan Koçi-posedues dhe zhvillues i objektit të ndërtimit pa leje
7- Paulin Meta-posedues dhe zhvillues i objektit ndërtimit pa leje
8- Gjon Zefi-posedues dhe zhvillues i objektit ndërtimit pa leje
9-Astrit Nuri-specialist i Armatimit në DVP Durrës
10- Qerim Doka-posedues dhe zhvillues i objektit ndërtim pa leje

Në kërkim mbetet Gani Dama, i cili ka mbajtur detyrën e policit të patrullës.

Të gjithë këta persona kryenin funksione publike në Policinë e Shtetit, nëpunës të Njësive Administrative, IKMT-ve dhe INUV-it në Durrës, Shijak dhe Manzë. ata akuzohen se kundrejt pagesave që varionin deri në disa mijë euro kanë lejuar ndërtime të shumta pa leje. Me anë të kësaj skeme abuzive ata shmangnin zbatimin e legjislacionit në fushën urbanistike dhe sigurimit teknik të tyre.

Kjo veprimtari është kryer kryesisht gjatë vitit 2019.

Disa prej efektivëve të policisë po ashtu dyshohen se nuk kanë raportuar ngjarjet kriminale, dhe më tej akoma, kanë fshehur kallëzimet e bërë nga qytetarët.

Ndërsa zhvillohej seanca, Agim Osmani-ndihmës specialist në policinë e Durrësit ka pasur probleme shëndetësore, duke u dërguar me urgjencë në spital.

Ai mori ndihmën e parë mjekësore dhe mësohet se ndodhet jashtë rrezikut për jetën

Për ndërtimet abuzive që u shkatërruan gjatë tërmetit të 26 nëntorit prokuroria ka lajmëruar të tjera arrestime në Tiranë e Durrës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.