BallinaSocialePedagogu nga Shkodra Ervis Krymi denoncon: Maturantët po privohen nga shkolla e...

Pedagogu nga Shkodra Ervis Krymi denoncon: Maturantët po privohen nga shkolla e lartë jashtë çdo kriteri të Deklaratës së Bolonjës

Vitin e ardhshëm akademik 2020-2021, nota mesatare e pranimit në universitet për programet e mësuesisë do të jetë mbi 8 nga 7.5 që është këtë vit. Vendimin e njoftoi Ministrja e Arsimit, Besa Shahini, e cila tha se synohet përmirësimi i cilësisë së mësimdhënies.

KJo ka sjell reagimin e menjehershem te pedagogu te Universitetit te Shkodres njekohesisht dhe Shefi i departamentit te Arsimit ne degen e PD Shkoder Ervis Krymi denoncon faktin qe nje pjese e konsiderueshme e maturanteve po privohen nga e drejta per tu arsimuar. Permes nje statusi ne FB z.Krymi denocnon faktin e rritjes se mesatares per deget e mesuesise ne menyre fiktive duke mos patur nje studimi i tregut.

Statusi i Ervis Krymit ne FB

.fatkeqësisht fillon privimi për shkollë të lartë jashtë çdo kriteri të Deklaratës së Bolonjës me mesatare të imponuar qysh në nivelin Bachelor e jo më kur studentët marrin drejtimin për Master Profesional drejtimi Mësuesi.Ky është privim të drejtash e ndërmarrje “reformash” në gjysëm të vitit shkollor plus mosqasje e politikave të Universiteteve në rang rrethesh(siç na quajnë) e nivel kombëtar por thjesht politika ministrore në emër të interesash klienteliste!!!!Ministri që nuk dihet a e di realitetin apo thjesht niset nga relacione elektronike e fiktive.
P.S.Ky status është realiteti edhe pse unë mund të marr kosto e sulme.Por jam i qetë se po them një politikë të gabuar mbi arsimin universitar.

RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments