Ja cilët janë 5 personazhet më krijuese gjatë periudhave të karantinës në botë!

0

Jeta ka ndryshuar me shpejtësi që kur WHO e shpalli COVID-19 një pandemi në 11 mars të vitit 2020. Ndërsa koronavirusi nuk ndalon përhapjen e tij masive në botë gati të gjitha shtet i kanë detyruar punonjësit dhe nxënësit të qëndrojnë e të punojnë apo shkollohen nga shtëpia.

Izolimi ose karantina janë një kohë e shkëlqyeshme për ti dhënë përparësi mirëqenies tuaj mendore dhe fizike, por nëse gjithashtu dëshironi ta përdorni atë edhe për të qenë produktiv, keni mjaft modele historike të roleve për të zgjedhur.

William Shakespeare prodhoi disa nga veprat e tij më të mira gjatë një pandemie dhe jo vetëm ai, më poshtë do të mund të zbuloni disa mendimtarë dhe artistë të tjerë të shkëlqyeshëm që përdorën distancimin shoqëror në avantazhin e tyre.

-Wlliam Shakespeare ishte një aktor dhe aksionar me një trupë teatrore të The King’s Men kur murtaja bubonike detyroi teatrot e Londrës të mbyllen në fillim të shekullit të 17-të. Ai kompozoi mbretin Lear, Macbeth dhe Antony dhe Cleopatra përpara se të mbaronte viti.

-Në 1665, kur Njutoni ishte në fillim të viteve 20, një nga shpërthimet e fundit të mëdha të murtajës bubonike goditi vendin. Matematikani i ri prodhoi disa nga punët e tij më të mira gjatë vitit të tij në karantinë, duke përfshirë teorinë e tij të gravitetit.

-Piktori i Scream, Edvard Munch jo vetëm që ishtë dëshmitar në pandeminë e gripit spanjoll në botë përreth tij, por ai e kontraktoi sëmundjen rreth fillimit të vitit 1919, ndërsa jetonte në Norvegji.

-Thomas Nashe ishte një dramaturg Elizabethan që fitoi famë në të njëjtën kohë me William Shakespeare.

-Shkrimtari dhe poeti fiorent Giovanni Boccaccio ishte prekur personalisht nga murtaja bubonike dhe ai i mbijetoi shpërthimit duke ikur nga qyteti dhe duke u fshehur në fshat toskan, ku shkroi dhe Decameron etj. (mental flossE . S / SCAN

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.