Qeveria 100 milionë USD garanci për bizneset, por a do marrin ato kredi për pagat e punonjësve?!

0

Ne planin e qeverisë për situatën me të cilën po përballemi nga Koronavirusi gati gjysma e fondit qe qeveria ve ne dispozicion te krizes është garanci sovbrane sic e thote Rama dhe Ahmetaj për biznest që në rast se janë në krizë për pagat e punonjësve të shkojnë të marrin kredi dhe madje jo me interes zero.

Ministri Ahmetaj tani për News 24 tha se për bizneset është garancia sovrane prej 100 miloone dollaresh me interes 3 përqind për bizneset nëse ata janë në krizë. Pyetja që shtrohet në këtë rastë është: A do të shkojnë bizneset të marrin kredi në banka pavarësisht garancisë së qeverisë për pagat e punonjësve aq më tepër kur një pjesë e konsiderueshme e tyre kanë disa kredi të marra dhe një pjesë janë kredimarrës të këqinj?!

Madje sipas kësaj logjike i bie që një biznesmenë i vogël që ka marrë një ambient me qarea për të ushtruar aktivitet duhet të marrë kredi të paguajë qeranë!

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.