Italia “nën ethe”, sëmuret dhe kreu i Mbrojtjes Civile. Borreli anulon konferencën, humbin jetën dhe 4 mjekë

0

Bilanci i mjekëve që vdiq nga epidemia Covid-19 vazhdon të rritet. Sot në Itali, sipas asaj që thotë Federata Kombëtare e Urdhrave Mjekësorë, ka edhe 4 vdekje. Ky është Calogero Giabbarrasi, mjeku i familjes Caltanissetta; Renzo Granata, mjek i familjes nga Alessandria; Ivan Mauri, gjithashtu mjek i familjes, nga Leço, dhe Ivano Garzena, dentist nga Torino. Garzena është dentisti i parë i ndjerë për Covid dhe ishte 49 vjeç. Kështu, numri i përgjithshëm rritet në 29 vdekje që nga fillimi i epidemisë. Sidoqoftë, janë mjekët e familjes që janë më të ekspozuar ndaj rrezikut të infektimit: të dhënat e shoqatës tregtare tregojnë se 50% e të ndjerëve ishin mjek të përgjithshëm.

Ndërkohë sot në mëngjes Shefi i Departamentit të Mbrojtjes Civile, Angelo Borrelli, ka shfaqur simptoma të etheve dhe, si masë paraprake, është larguar nga selia e Departamentit. Për shkak të këtij indispozicioni të vogël, Mbrojtja Civile komunikon, duke filluar nga sot, deri në caktimin e një date, konferenca e përditshme për shtyp mbi emergjencën e Coronavirus në ora 6 pasdite pezullohet. Departamenti i Mbrojtjes Civile do të vazhdojë të garantojë efikasitetin maksimal dhe, gjithashtu përmes Zyrës së Shtypit, të shpërndajë informacionin në dispozicion për emergjencën aktuale. Përditësimi i të dhënave të detajuara mbi monitorimin e shëndetit në Itali do të sigurohet përmes një njoftimi për shtyp i cili do të dalë në orën 18.00.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.