Po i stresojmë fëmijët tanë në këtë kohë të çmendur…/Nga Prof.Gjok Vuksani

0

Nga Gjok Vuksani

Prej disa javesh po merrem CDO DITE me mesimet e djalit tim ne klasen e 8-te ne nje nga shkollat me emer te Tiranes…
Duke pergezuar perpjekjet heroike te mesueseve , pjesa tjeter eshte nje dizaster …
Ka nje kakofoni te udhezimeve nga Ministria e Arsimit, duke mos OFRUAR NJE PLATFORME UNIKE, per gjithe shkollat dhe mesuesit…
Shkolla dhe mesues te ndryshem perdorin mjete diverse komunikimi si: WhatsApp , Email , Classroom , Zoom etj, gje e cila i ka çorientuar teresisht femijet.
Ne whastappin tim vijne pa fund detyra , faqe libri , mesime dhe mesime pa ju dhene asnje shpjegim nxeneseve dhe ne fund provime , teste , teste…
MADJE KUR PRINDERIT ANKOHEN se ka dy provime ne nje dite ,drejtusit e shkolles shprehen “ORARIN MUND TA NDRYSHOJME POR DITEN JOOOOO!!!!
KU PO SHKOJME KESHTU ????
Te nisur nga tmerri i dites se COVID-19 po shkaktojme nje dem akoma me te madh te femijet tane, po i stresojme ata…
Eshte e provuar tashme se femijet jane me te ndjeshem ,dhe preken me shume nga gjendja emocionale e prinderve te tyre …
Ne duhet tju falim dashuri , ngrohtesi dhe JO presion per mesime, PROVIME ,PROVIME, TESTE , TESTE…
Ne KOHEN E COVID-19, Kina jepte mesime per nxenesit por duke MOS DHENE ASNJE NJOHURI TE RE, ne keto kushte te jashtezakonshme…
Ministria , shkolla por edhe ne prinderit, te kapluar edhe nga frikerat tona, jemi duke rendur me urgjence per te mesuar me cdo kusht femijet ne kete situate te tmerrshme izolimi…

POR NE FAKT JEMI DUKE SHKAKTUAR NJE STRES TE MADH TEK FEMIJET …GJE E CILA DO JETE SHUME E VESHTIRE TE RIKUPEROHET…

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.