FOTO/24 kirurgë në operacionin 11 orësh bëjnë mrekullinë, ndajnë binjaket e ngjitura

0

Mjekët në Universitetin e Miçiganit arritën të ndajnë motrat binjake njëvjeçare të lindura të bashkuarar me njëra-tjetrën – vetëm 14 muaj pasi kishin lindur.

Sarabeth dhe Amelia Irwin nga Petersburg, Michigan, kishin secila krahët dhe këmbët dhe zemrën e tyre, por mëlçitë e tyre ishin të lidhura.

Operacioni gati 11 orësh për të ndarë binjakët identikë u krye në gusht, rreth 14 muaj pas lindjes së tyre. Tani janë në shtëpi.

“Për të gjithë, ishte një moment shumë emocional dhe i jashtëzakonshëm kur u bë prerja e fundit për të ndarë këto vajza,” tha Dr. George Mychaliska, i cili drejtoi ekipin kirurgjik në Mott.

“Unë jam një baba i binjakëve dhe e di se binjakët janë shumë të afërt”, tha Mychaliska. ‘Sarabeth dhe Amelia gjithmonë do të kenë një lidhje vërtet unike dhe mendoj se e ardhmja është e ndritur për të dyja.’

Prindërit, Alyson, 33 vjeç dhe Phil Irëin, mësuan për binjakët e bashkuar gjatë një ekografie të shtatzënisë në 2019, katër muaj para lindjes me prerje cezariane.

24 kirurgë në operacionin 11 orësh bëjnë

24 kirurgë në operacionin 11 orësh bëjnë

24 kirurgë në operacionin 11 orësh bëjnë

24 kirurgë në operacionin 11 orësh bëjnë

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.