VIDEO/Testi i ri Covid ‘Bëje vetë’, si mund të mësoni për 90 sekonda nëse jeni i infektuar

0

Guvernatori i Venetos, Luca Zaia i ka bërë thirrje të gjithë qytetarëve që ta bëjnë vetë testin e COVID-19 për të parë nëse janë apo jo pozitiv.

Ai e provoi testin e ri diagnostikues “bëje vetë” për Covid dhe videon e postoi në llogarinë e tij në facebook.

“Është shumë e thjeshtë, tani do t’ju tregoj”, u tha ai gazetarëve, duke hapur epruvetën me reagentin dhe tamponin që futet në zgavrat e hundës me 5 lëvizje të vogla.

Midis operacionit dhe rezultatit të testit, i cili ishte negativ, u deshën pak më shumë se një minutë e gjysmë kohe.

Me testin e antigjenit, shtoi presidenti i Rajonit Veneto, “hapet një skenar i shkëlqyeshëm, ai i gjurmueshmërisë.

Nëse të gjithë do të bënim provën, do të ishte një gjë e shkëlqyeshme, sepse kushdo që e bën atë ka në dorë jo vetëm fatin e jetës së tij por edhe ato të një komuniteti”.

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.