Rruga Milot-Fier/Gazetari: Prokurim 4 miliardë dollarë me tek ofertë

0

Edhe pse e denoncuar nga PD, kryeministri Edi Rama po jep me konçesion një aks të rëndësishëm në vend.
Gazetari i ekonomisë Klodian Tomorri ka zbuluar se qeveria Rama po përgatitet t’i japë kompanisë greke Terna koncesionin miliarder të rrugës Milot-Fier. Tomorri kujton se këtë lëvizje të qeverisë Rama e ka paralajmëruar në dy shkrime të mëhershme, ku shkruante se pas këtij konceisioni fshihej kompania greke Terna.

Tashmë çdo gjë bëhet edhe më e qartë. Pasi katër ditë më parë ndërsa u mbyll afati I dorëzimit të ofertave, e vetmja kompani që paraqiti një ofertë është ajo greke Terna.

‘Në fund të qershorit unë publikova dy shkrime rresht për koncesionin miliarder të rrugës Milot-Fier duke denoncuar se pas projektit qëndronte kompania greke Terna.

Të gjithë llogaritjet dhe studimin e fizibilitetit po e përgatiste vetë kompania.

Dhe sa herë nuk i dilnin llogaritë, qeveria ndryshonte projektin.

Katër ditë më parë u mbyll afati i dorëzimit të ofertave për koncesionin.

Oferta e vetme që u dorëzua është ajo e kompanisë greke Terna.

Qeveria nuk e ka shpallur ende zyrtarisht ofertën. Por do ta bëjë këtë ditë. Prokurim 4 miliardë dollarë me tek ofertë.

Shqipëria po zhvillohet dhe qeveria nuk të zhgënjen asnjëherë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.