Covid, vaksina CoronaVac jep përgjigje imunitare

0

“CoronaVac”, një vaksinë potenciale e paaktivizuar kundër Covid-19, e zhvilluar nga kompania biofarmaceutike kineze “Sinovac Biotech”, ka dalë të jetë e sigurt dhe e tolerueshme dhe mund të japë një përgjigje të shpejtë imunitare, duke marrë parasysh rezultatet e studimeve klinike të fazës së parë dhe të mesme të publikuara nga revista shkencore “The Lancet Infectious Diseases”, shkruan “Xinhua”.
Niveli i antitrupave i shkaktuar nga vaksina ishte më i ulët sesa ai që u gjet te pacientët të cilët janë rikuperuar nga Covid-19, duke treguar gjithsesi se ishte në gjendje të mbronte trupin e njeriut nga invektimi prej koronavirusit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.