Eksperti i ekonomisë në PLL, Mehdi Marku: Të heqim taksën e korrupsionit duke nxitur punësimin! Qeveria ka dështuar

0

Mehdi Marku, Ekspert ekonomie pranë Lëvizjes së Legalitetit përmes një komunikimi ka deklaruar se PLL e shikon tepër shqetësuese nivelin e papunësisë përgjatë vitit që kaluam.

Papunësia, prishja e tregut të punës tregon korrupsion kalopant në projektet aktuale punësuese e një dështim të politikave të punësimit nga ana e qeverisë.
Mosfunksionimi i platformës online nga Shërbimi Kombetarë i Punësimit, sipas INSTAT, me mungesë informacioni në bazë ka bërë që në totalin e të punësuarve vetëm rreth 5-7 % janë punësuar nga zyrat e punës dhe mbi 30% punësuar nëpërmjet njohjeve personale.
Qytetarët kanë humbur çdo besim tek këto zyra punësimi.
Prishja e çdo raporti ofertë-kërkesë për punësim ka vetëm një emër korrupsion total dhe shpenzime të kota të parave të taksapaguasve me politika fallco punësimi, duke fshehur edhe ato pak vende pune per nepotizem e punësime militantësh politik.
Fshehja e papunësisë, mungesa punonjesve profesionist e trumpetuar me zhvillimin e Arsimit Profesional, profesionistët e larguar jashtë vendit janë gjithashtu shkak i kësaj prishje të tregut punës tek ne me zyra inegzistente të korruptuara.
Politikat serioze shtetërore me hapje të vendeve të raja të punës, rritja e shkallës së profesionalizmit dhe bërja efektive e zyrave të punësimit duhet të jetë minimalja e mundeshme për një rritje niveli ekonomik të qytetarëve nëpërmjet punësimit të tyre.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.