Harroi fjalëkalimin e llogarisë me 240 milionë dollarë, gjermani mbetet mes dy zgjedhjeve

0

Ish shefi i teknologjisë së një kompanie të njohur ka harruar fjalëkalimin e një llogarie pasurie të bitcoin.

Pothuajse një dekadë më parë Stefan Thomas harroi fjalëkalimin e llogarisë në të cilën kishte 7.002 monedha bitcoin, me vlerën e përgjithshme që vlerësohet në 240 milionë dollarë amerikan.

Një shifër e lartë kjo, çka ka rritur dëshpërimin jo vetëm tek i riu gjerman, por edhe te njerëzit që e kanë lexuar lajmin, të cilët tashmë janë më të kujdesur sa i përket ruajtjes së fjalëkalimit të numrit të llogarisë.

Tashmë, Thomas i mbeten vetëm 2 opsione për t’iu rikthyer sërish te vlera e humbur.

E para që të mendojë herë pas here për të gjetur passëordin, në atë që në shkencë cilësohet si mekanikë kuantike (mund të konsiderohet njëkohësisht mendimin i gjallë dhe i vdekur si rezultat i lidhjes me një ngjarje të rastësishme subatomike që mund të ndodhë ose jo).

Ndërkaq, tjetra është që të lë pasurinë dhe bitcoin të shkojnë në adresën e ‘shpikësit’ të kësaj monedhe virtuale.

Eksperti i sigurisë, Alex Stamon ka thënë se ai mund të qaset në Bitcoinat e tij brenda gjashtë muajve, nëse Thomas i jep 10% të vlerës.

“Për 220 milionë dollarë Bitcoina të bllokuar, ju nuk duhet ta provoni 10 herë fjalëkalimin, por dërgoni profesionistëve 20 IronKeys dhe prisni gjashtë muaj për të gjetur një kanal anësor. Do ta bëj për 10 për qind. Më telefono”, ka shkruar Stamon në Twitter.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.