Mjeku infeksionit flet për shenjat e reja te pacientët me COVID: Ka një ndryshim…

0

Mjeku infeksionit, Gent Stroni, ndërsa foli për situatën me pandeminë e COVID në vend, u shpreh se fluksi në spitale ka rënë.

Në “ABC news”, ai tha se nga ana klinike, ka vënë re disa ndrysime te pacientët e infektuar me koronavirus.

“Gjatë bisedës në studio, mjeku rrëfeu se nga ana klinike ka vënë re disa ndryshime te pacientët e infektuar me koronavirus. “Një kërkesë që mund të bëj për mjekët e familjes është që nëse analizat i kërkoni në një hapësirë kohore të gjatë, tani më shpesh. Shikojmë një ndryshim të parametrave laboratorikë, që janë të ndryshme nga dita në ditë, që sot i ka në normë dhe nesër jashtë norme të theksuar, sikur të kishin ditë.

Po shikoj edhe raste në aspektin imazherik, që nëse në fillim shikonim disa vatra, që shikoje fundin e mushkërisë apo mesin të dëmtuar, tani mund të shikosh të gjithë. Nuk mendoj se është mutacioni. Ajo e Anglisë ka infeksion më të lartë. Ajo që unë po shikoj nga ana klinike është tjetër gjë. Duhet të shikojmë në dinamikë, nëse sot është kështu, po nesër apo pasnesër, nëse ka vatra të reja” tha ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.