Artistet që nuk duan të kenë fëmijë

0

Për disa arsye, shumë femra ndiejnë presion shoqëror mbi shpatullat e tyre për të lindur fëmijë. Disa femra nuk duan të kenë fëmijë thjesht sepse nuk duan të kalojnë procesin e lindjes për shkak të faktorit të mundshëm që një grua mund të mos i mbijetojë lindjes. Disa gra me të vërtetë i duan trupat e tyre dhe nuk duan t’i shohin me ndryshime.

Disa gra e duan lirinë, kohën dhe energjinë e tyre; ato e dinë që të pasurit një fëmijë do të nënkuptojë se liria e tyre nuk është më e njëjtë. Disa gra nuk duan të sjellin fëmijë në botë, sepse bota është e mbushur me çështje madhore si pandemitë, sëmundjet, korrupsioni etj.

Disa gra preferojnë të përjetojnë jetën me partnerët e tyre në një mënyrë që i lejon ato të përqendrohen vetëm në marrëdhëniet romantike, sesa të duhet të përqendrohen gjithashtu në rritjen e fëmijëve përveç kësaj.
Reneee Zellweger

Sipas London Times, në vitin 2008 Renee theksoi, “Të bëhem nënë për mua nuk ka qenë kurrë një ambicie. Unë nuk mendoj kështu. Unë kurrë nuk kam menduar si ‘kur të jem 19 vjeçe do ta bëj këtë, dhe kur do jem 25 vjeçe do të bëjë atë’. Unë thjesht i marr gjërat siç vijnë, çdo ditë në një kohë, dhe nëse gjërat ndodhin, gjithçka mirë. Unë thjesht dua të jem e pavarur dhe të jem në gjendje të kujdesem çdo gjë tjetër”.

Derisa koha kalonte për Renee, mungesa e pritjeve të lindjes vazhdoi gjithashtu.
Chelsea Handler

Gjatë një bisede me Amanda De Cadenet, Chelsea Handler shpjegoi, “Unë padyshim nuk dua të kem fëmijë. Unë nuk mendoj se do të isha një nënë e shkëlqyer. Unë nuk dua të kem një fëmijë dhe ta rrit atë nga një dado. Nuk kam kohë për të rritur një fëmijë vetë”.

Arsyet e saj janë të vlefshme. Niveli i famës do të thotë që ajo ndoshta kalon shumë kohë duke trajtuar një orar të mbushur me detyra e angazhime.
Dita Von Teese
Në vitin 2007, Dita Von Tesse shpjegoi se përse të bësh fëmijë nuk është për të.

Ajo tha, “Unë isha martuar me dikë që nuk ishte i prerë për të qenë baba. Ai mezi mund të kujdesej për veten, e lëre më për një fëmijë, kështu që unë ndryshova pikëpamjet e mia, u përshtata në përputhje me rrethanat, mendova: Tani do të shoh vetëm se si zhvillohet jeta ime dhe të shoh se çfarë do të ndodhë. Unë nuk do të jem më pak një person nëse nuk kam fëmijë. Do të funksionojë ashtu siç është dashur”.

“100 për qind është në rregull të mos kesh fëmijë dhe të mos i duash as ata – pavarësisht nga arsyetimi që qëndron pas”.

Alison Brie

Sipas The Times of London, Alison Brie kishte shumë për të thënë për fëmijët në 2018.

Ajo deklaroi, “Unë me të vërtetë nuk dua të kem fëmijë. Është shumë mirë sepse nuk shqetësohem kur duhet të mbetem shtatzënë – midis stinëve , ndërsa ne jemi duke xhiruar shfaqjen [Glow] – Unë nuk e mendoj për atë çdo ditë”.
Miley Cyrus

Sipas ELLE dy vjet më parë në 2019, Miley Cyrus tha, “Ne kemi bërë të njëjtën gjë në tokë që u bëjmë grave. Ne thjesht marrim dhe marrim dhe presim që ajo të vazhdojë të prodhojë. Dhe mund edhe të mos bëjmë. Derisa të ndihem sikur fëmija im do të jetonte në tokë me peshq në ujë, unë nuk jam në gjendje të sjellë një person tjetër që të merret me këtë”.

Ajo kujdeset për brezat e ardhshëm dhe e di që gjërat në këtë planet (mjedisor) nuk duken shumë mirë.

Stevie Nicks

Stevie Nicks është një ikonë e muzikës që është shumë e dashur për të gjithë. Ajo vendosi të përqëndrohet në karrierën e saj si muzikante më shumë sesa në amësi.

E njëjta deklaroi, “Është sikur, a dëshiron të bëhesh një artiste, shkrimtare apo një grua dhe dashnore? Me fëmijët, fokusi yt ndryshon”.
Sarah Silverman

Sarah Silverman postoi këtë shënim super të sinqertë në Twitter: “Si një komike gjithmonë duke punuar dhe gjatë rrugës më është dashur të vendos midis amësisë dhe të jetoj jetën time më ndryshe dhe kam zgjedhur këtë të fundit”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.