Imazhe mbresëlënëse/NASA publikon foto me ngjyra të planetit Mars

0

Imazhe mbresëlënëse, me ngjyra, u dërguan në Tokë nga rever-i hapësinor i NASA. Perseverance që tashmë ka zbarkuar në planetin e kuq.

Fotografitë tregojnë shkëmbinj, të cilët rover i mblodhi për t’i analizuar ato në kontekstin e projektit për të përcaktuar nëse ka apo jo jetë në Mars.

Imazhe mbresëlënëse/ NASA publikon foto me ngjyra të

Mostrat vijnë nga brendësia dhe periferia e kraterit vullkanik Jezero, i cili daton nga 3.8 deri 3.9 miliardë vjet, periudhë gjatë së cilës Marsi besohet të ketë pasur ujë, i cili është i favorshëm për jetën.

Dy ditë më parë, NASA publikoi imazhet e para të momenteve historike pas uljes së suksesshme të roverit hapësinor në sipërfaqen e “planetit të kuq”.

 

Grupi privat në Facebook

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.