Rruga drejt jetësimit të gjuhës tonë kombëtare ka kaluar përmes sakrificash të mëdha

0

Nga Zenel Hoxha

Shqiptare kudo qe ndodheni: Rruga drejtë jetësimit të gjuhes tonë kombëtare-e embëla Gjuhë Shqipe, ka kaluar përmes sakrificash të mëdha. Ajo eshte sulmuar pafundësisht nga otomanët, serbo sllavët, manjakët grekë të udhëhequr nga kisha me terroriste në botë, madje edhe sot e kësaj dite, ajo vazhdon të luftoje shqipen, shqiptaret duke ju ndryshuar emërat etj. Kisha e djallit vrau, preu patriotët tanë si: Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, Papa Kristo Negovani, Koto Hoxhi, e qindra e mijëra të tjere ne shekuj.
Ne duhet ti kujtojmë, të jetësojmë veprën e tyre ne sherbim të kombit e veçanërisht në mbrojtje të gjuhes tonë, më e moçëmja ne botë.
Sot duhet te kujtojme misionarin per organizimin e arësimit modern kombëtar, Ministrin Mirash Ivanaj, projekti i të cilit duhet të vazhdoje ne shekuj, atdhetari qe nuk u kompromentua nga politikuajt etj. Banditi sllavo orthodoks, tradhtari i kombit me bashibozuket e tij e burgosën, masakruan vetëm se i kishte nderprerë bursën atij kllouni qe donte te livadhiste mbi gjakun, djersën, mundin e shqiptareve qe kishin paguar për të. Të kujtojme themeluesit e Alfabetit Shqip, Hafiz Ibrahim Dalliu etj.
Sot arsimi në vendin tone po humbet kuptimin kombëtar, duke e çveshur atë, nga historia dhe vlerat e krijuara në shekuj.
Arsimi dhe dikasteri i tij eshtë shndrruar prej vitesh në nje fabrikë perfitimesh për shpurën e radhës burokratike.
Eshtë tragjike të shohesh sot në Lezhë të kandidoje për mandat të tretë, një injorante, një egersirë e cila e rrënoj më tepër dikasterin dhe tere sistemin arsimor në vendin tonë, gjatë kohes si ministre.
Pa kultivim të vlerave kombëtare, pa institucione të mirëfillta në sherbim të atdheut, ne nuk mund të kemi Shqiperinë qe endërruan,të gjithë ata që dhanë jetën per Gjuhën Shqipe, atdheun,kombin.
I perjetshëm kujtimi dhe veprat e të gjithë patriotëve qe luftuan dhe u flijuan për Gjuhën, Shkollën Shqipe.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.