Sondazhi/ Cilin do të zgjedhin anglezët si mbretin e tyre mes Princit William dhe Charles

0

Britanikët kanë një dobësi të madhe te Princi William dhe jo për trashigimtarin e fronit Charles. Me fjalë të tjera ata preferojnë që Mbretëresha Elizabeth të pasohet nga Duka e Kembrixhit dhe jo nga babai i tij sipas një sondazhi të botuar sot në shtyp.

47% e qytetarëve britanikë duan që nipi i parë i Mbretëreshës të ulet në fron dhe jo babai i tij, Princ i Uellsit. Në të njëjtën kohë, vetëm 27% e të anketuarëve zgjedhin Princin Charles si pasardhësin e nënës së tyre.

Në sondazh morën pjesë 1590 të rritur britanik midis 31 marsit dhe 1 prillit. Djali i dytë i Princit Charles, Harryt i duhet një rrugë e gjatë për të bërë në brezin e ri pasi që i njëjti sondazh konkludoi se, britanikët , nga mosha 18 deri në 24 vjeç, preferojnë princin 36-vjeçar ndaj babait të tij dhe vëllait të madh për kurorën.

Dhe në fakt, përkundër faktit se ai ka hequr dorë nga privilegjet dhe ka gjetur strehë në Kaliforni , SHBA me gruan e tij, Dukeshën e Sussex, Megan .

Sondazhi gjithashtu tregon se 51% e të anketuarve besojnë se Harry dhe Megan kanë dëmtuar imazhin e monarkisë.
Së fundmi, vlen të përmendet se vetëm 18% e të anketuarve janë pro heqjes së monarkisë në Britani.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.