Pensionet ulen për herë të parë në 2 dekada, Rama vazhdon të premtojë aeroporte

0

Pensioni mesatar në qytet në vitin 2020 shënoi ulje për herë të parë që nga viti 2000 kur ekzistojnë të dhënat zyrtare.

Masa e pensionit mesatar urban arriti në 15,732 lekë gjatë vitit të kaluar nga 16,2543 lekë që ishte në vitin 2019 sipas të dhënave zyrtare nga Instituti i Sigurimeve Shoqërore. Ulja në vlerë ishte 3.2 për qind, por duke përllogaritur edhe efektet e inflacionit ulja reale ishte edhe më e madhe me rreth 4.8 për qind.

Por kjo nuk po e pengon kryeministrin Edi Rama të vazhdojë fushatën me premtime për aeroporte. Qeveria nënshkroi sot kontratën me konscorciumin fitues për ndërtimin e aeroportit ndërkombëtar të Vlorës, fitues për të cilin janë shpallur tre kompani: Mabetex Group, YDA Group dhe A2 SHPK.

Punimet do të nisin brenda 14 muajsh dhe vlera e ndërtimit të tij shkon 104 milionë euro. Rama premtoi ngritjen e Akademisë së Aviacionit dhe nisjen e punimeve edhe për aeroportin e Sarandës. Rama tha se pritet që nga Vlora të nisin fluturimet transoqeanike.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.