Nis puna për Fjalorin e madh të gjuhës shqipe, profesor Thomai: Do të ketë rreth 100 mijë njësi gjuhësore e leksiko- frazeologjike

0

Fjalori i madh i gjuhës shqipe është një prej projekteve më të mëdha të Akademisë së Shkencave. Profesor Jani Thomai ka dhënë detaje mbi grupin e punës  dhe pritshmëritë.

Ndërsa promovoi Fjalorin e Xhuvanit, për te cilin tha se është ripunuar dhe përfshin  leksikun e pas ‘90-es,  ai iu pergjigj pyetjeve per fjalorin e madh të gjuhës shqipe.

“Fjalori i madh do të ketë rreth 100 mijë njesi gjuhësore e leksiko- frazeologjike” tha ai.

Ai bëri me dije grupin e punës që sipas tij do të jetë bashkëpunim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Akademisë së Shkencave të Kosovës, Institutit Albanologjik të Prishtinës, Akademisë së Studimeve Albanologjike ne Shqipëri, universitetet etj.

Puna për Fjalorin e madh sapo ka filluar, me informatizimin e skedave. Ai theksoi se në fjalorin e ri shpjegimet ideologjike të bartura do të eliminohen.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.