Industria mjekësore e Kinës sheh transformimin digjital mes pandemisë

0

Zbatimi i gjerë i të dhënave të mëdha në parandalimin dhe kontrollin e COVID-19 në Kinë, ka promovuar transformimin digjital të shpejtë të industrisë mjekësore, sipas raporteve të lëshuara në Samitin e katërt Digital China China të përfunduar këtë javë, njofton Xinhua. Kodi kombëtar shëndetësor QR, i cili tregon rezultatet individuale të provave COVID-19 dhe të dhënat e historisë së udhëtimeve, është përdorur më shumë se 60 miliardë herë.

Autoritetet shëndetësore të Kinës gjithashtu kanë përdorur të dhëna të mëdha nga rastet e konfirmuara dhe të dyshuara COVID-19 për të gjetur kontakte të ngushta dhe për të shpërndarë pajisje mjekësore përmes mjeteve digjitale, bëhet e ditur në një raport nga Administrata e Hapësirës Kibernetike e Kinës.

E ekspozuar në sallën e ekspozitës së samitit ishte një ambulancë e lidhur me 5G, e cila merrte mbështetje të specializuar në distancë në kohë reale përmes videos me definicion të lartë dhe një reparti ICU, i cili është i pajisur me një kamerë 360 gradë që transmeton imazhe në kohë reale të pacientëve te mjekët. Mes shpërthimit të COVID-19 në vitin 2020, pavijone të ngjashme të karantinës VR lejuan ekspertët mjekësorë të kryejnë konsultime ballë për ballë me pacientët, por pa i prekur ata.

Sipas Komisionit Kombëtar të Shëndetit të Kinës, më shumë se 1,100 spitale të internetit janë ndërtuar në të gjithë vendin, dhe 30 rajone të nivelit provincial kanë krijuar platforma mbikëqyrjeje për shërbimet mjekësore në internet.

Raporti gjithashtu tregoi se rrjeti i telemjekësisë tani mbulon më shumë se 24,000 institucione mjekësore në të gjitha qytetet e nivelit të prefekturave në Kinë.

(Foto nga VCG)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.