“500 komisionerë të PS-së erdhën nga Greqia dhe nuk u karantinuan”

0

LSI ka kërkuar shpalljen e pavlefshme të rezultatit në Bashkinë Dropull e për rrjedhojë në të gjithë Qarkun Gjirokastër.

Në mbledhjen e Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve (KAS), përfaqësuesi i LSI-së, Altin Kaziaj, tha: “Kërkojmë shpalljen e pavlefshme të rezultatit në Bashkinë Dropull e për rrjedhojë në të gjithë Qarkun Gjirokastër. Kemi të bëjmë me shkelje të lirive sa i takon të drejtës për të zgjedhur dhe për t’u zgjedhur. Kjo shkelje ka ardhur nga vendimi i Ministrisë së Shëndetësisë që vendosi karantinën e detyrueshme 14-ditore. Pa u futur në Fletoren Zyrtare, janë marrë masa që të mos lejohen qytetarët të vijnë në Shqipëri. Ndërkohë që shumë qytetarë të tjerë, të paktën 500, hynë nga pikat e kalimit kufitar të jugut dhe nuk u karantinuan sipas urdhrit. Këta kanë qenë komisionerë të PS-së. Ka qenë vetë ministri i Brendshëm, i cili ka ndikuar në nxjerrjen e këtij urdhëri të jashtëligjshëm”.

Ministri Bledi Çuçi kandidonte vetë në Gjirokastër dhe arriti të fitonte mandatin e deputetit.

“Qytetarët nuk ushtruan dot të drejtën kushtetuese në këtë bashki dhe kjo ndikoi në mandatin e parë të LSI-së në këtë qark. Kjo ka çuar në humbjen e mandatit të përfaqësuesit tonë në atë qark. Urdhri ka pasur për qëllim goditjen e LSI-së”, shtoi Kaziaj.

Në fund, Kaziaj ftoi KAS-in të merrte në shqyrtim kërkesën e LSI-së për marrjen e informacionit për personat që kanë hyrë nga sistemi TIMS.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.