Rritje e ndjeshme e eksportit të automjeteve në prill

0

Sipas të dhënave të publikuara të mërkurën nga Shoqata e Industrisë së Automjeteve e Kinës, në prill eksporti i automjeteve kineze pati një ecuri të mirë, duke i kaluar 150 mijë njësitë dhe duke shënuar rekord të ri. Përveç kësaj, nga janari deri në prill, numri i automjeteve kineze të udhëtarëve të shitura ishte 2 milionë e 828 mijë, duke u rritur 66.9 % në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Pjesa e tregut arriti 26.9 %, 3.4 % më shumë se në të njëjtën periudhë të vjetshme. Ndërkohë, pjesa e tregut e automjeteve SUV dhe MPV të markave kineze ishte përkatësisht 51.7% e 66.0%.


Sipas analistëve, ekonomia e Kinës i ka kushtet dhe potencialet për të ruajtur zhvillimin e qëndrueshëm e të shëndetshëm. Me inkurajimin e qeverisë për nxitjen e konsumit, zhvillimi i qëndrueshëm i industrisë së automjeteve ka një bazë të fortë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.