Muzika në Zi! Shuhet “CIKA”, mjeshtri i klarinetës delvinjote

0
230

Simboli i sazeve të Delvinës i njohur me emrin Cika ose Qamil Musto u nda nga jeta në moshën në orët e para të ditës së sotme.

Klarinetisti që ka përfaqësuar dhe nderuar qytetin e Delvinës në shumë festivale lokale, kombëtare e më gjerë. I vlerësuar ndër vite me çmime e medalje si:
– Medalja “Naim Frashëri” në vitin 1983 dhe1988
– “Laureat i Festivalit” më 1988
– “Mirënjohje Qytetare” nga Këshilli Bashkiak Delvinë më 05.12.2008.

Klarineta e Cikës me ëmbëlsinë dhe mjeshtërinë e tij, ka përcjellë sa e sa melodi dhe tinguj magjepsës.
Kabaja dhe vallja dyshe delvinjote kanë shoqëruar breza e breza të tërë instrumentistësh gjatë gjithë historisë së sazeve tona. Pas Laver Bariut, Cika eshte mjeshtri më i njohur i muzikës popullore që do t’i mungojë publikut./Sarandaweb