Del në shitje smartphone-i për mbështetësit e Trump – Përdoruesit nuk do të spiunohen apo censurohen kurrë

0

Duket e pabesueshme, por gjithçka është e vërtetë: një smartphone i ri është në treg i krijuar posaçërisht për mbështetësit e Donald Trump dhe në përgjithësi për të gjithë ata që ndiejnë lirinë e tyre të shprehjes të shtypur nga e majta dhe nga ata politikisht korrekt. Telefoni quhet Freedom Phone dhe me çmimin 499 dollarë premton të lirojë përdoruesit e tij nga censura dhe nga kontrolli i Big Tech – i konsideruar afër ideve liberale të demokratëve – dhe t’i bëjë ata të rimarrin kontrollin mbi komunikimet e tyre.

Duke prezantuar telefonin në Twitter, krijuesi i tij, Erik Finman, një djalë amerikan që e quan veten “miliarderi i parë Bitcoin” në botë, mendoi për këtë me një video, pasi kishte investuar një mijë dollarë në 2011. Finman shpjegon nevojën për të shitur produktin e tij duke goditur në Big Tech. Sipas shpikësit të Freedom Phone, ai do të ishte “telefoni më i mirë në botë” sepse bën gjithçka që bën një telefon normal “përveç spiunimit ndaj jush dhe censurimit tuaj”.

Kthimi në specifikat e smartphone-it, sistemi operativ që përdor quhet Freedom OS dhe bazohet në Android, por nuk ka informacion për azhurnimet e planifikuara.

Aplikacionet mund të shkarkohen nga një dyqan aplikacionesh që është PatriApp dhe i cili “nuk mund të censurohet”, siç thekson Finman. Nëse një aplikacion është i ndaluar nga dyqanet e tjera të aplikacioneve, kjo nuk do të ndodhë në dyqanin e patriotëve.

Ata që blejnë Freedom Phone do të gjejnë aplikacione mesazhesh si Signal dhe motorin e kërkimit DuckDuckGo të instaluar tashmë, të dobishëm për ruajtjen e privatësisë së tyre. Sidoqoftë, aplikacionet e mediave të krahut të djathtë si Newsmax dhe One America News Network nuk mund të mungojnë. Freedom Phone siguron që nuk gjurmon asnjë të dhënë nga përdoruesit e saj.

Edhe nëse ideja është absolutisht e re, ky telefon nuk është i ri për sa i përket harduerit. Në të vërtetë, është një produkt me kosto të ulët i prodhuar pikërisht në vendin armik numër një të Trump gjatë presidencës së tij, Kina, edhe nëse krijuesi i tij pretendon se është përfunduar në Hong Kong. Siç vëren The Submarine, “duket si një version i etiketës së bardhë të Umidigi A9 Pro, i cili gjithashtu mund të gjendet në internet për rreth 100 euro, shumë më pak se sa do të duhet të paguajnë mbështetësit e ish-presidentit”. Wired

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.