Një demokrat nuk urren dhe nuk përçan kaq shumë!

0

Nga Endri Hasa

Akuza, trillime, diversione, presione, shantazh, paralajmërime, kërcënime, intimidime, fyerje janë shumatorja e sjelljeve dhe retorikës së Sali Berishës në lëvizjen që nisi për të “demokratizuar partinë” por që po mbjell vetëm frymën e përçarjes.
Nga mbrëmja e 9 shtatorit sytë dhe veshët e demokratëve kanë parë dhe dëgjuar shumë. Disa janë impresionuar, të tjerë që e njohin thellē këtë parti e dinë mirë se asgjë parimore nuk ka në këtë histori.
Sot ka vetëm betejë personale për të uzurpuar një parti dhe për ta përdoruar atë si mburojë, pa u shqetësuar nëse kjo do ta bunkerizonte forcën që partneritetin me SHBA e ka të padiskutueshëm.
Lulzim Basha i ka kërkuar në këto dy muaj më shumë se kushdo tjetër Sali Berishës vetëpërmbajte! Jo për veten. Por për demokratët.
Demokratët i kanë dhënë Berishës gjithçka dhe nuk i kanë asnjë borxh.
Lëndimi i tij nuk mund të kthehet në urrejtje për këdo që mendon ndryshe nga ai. Dje të gjithë ne dhe ata që Berisha i anatemon sot në “Foltoret” e tij si të paligjshëm dhe të pamoralshëm, ishim të duhurit, ishin në të njëjtën krah, në të njëjtën betejë dhe me të njëjtin kundërshtar.
Por përtej gjithçkaje. Një demokrat i vërtetë nuk urren dhe nuk fyen!
Një demokrat rrugën drejt fitores e ka më të rëndësishme se gjithçka!
Ata që sot mbjellin urrejtje dhe përçarje nuk janë kurrsesi Demokratë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.