BallinaKryesoreSot ditëlindja e Poradecit dhe ditëvdekja e Petro Markos, Bujar Leskaj: Dy...

Sot ditëlindja e Poradecit dhe ditëvdekja e Petro Markos, Bujar Leskaj: Dy mjeshtra të fjalës, diktatura i kishte “dënuar” me harresë

Nga Bujar Leskaj

Sot është ditëlindja e Lasgush Poradecit, (Pogradec 27 dhjetor 1899 – 12 nëntor 1987)!
Sot është edhe ditëvdekja e Petro Markos, (Dhërmi, 25 nëntor 1913 – Tiranë, 27 dhjetor 1991)!
Gjatë diktaturës, megjithëse i lexonim dhe mahniheshim nga fjala e tyre, nuk dinim nëse ishin ende gjallë apo të vdekur!
Por dy mjeshtrat e fjalës shqipe ishin gjallë!
Diktatura i kishte “dënuar” me harresë dy korifejtë e letërsisë shqipe, secili në llojin e tij; dy disidentët, dy luftëtarët për liri e demokraci, që nuk do të harrohen kurrë!
Dy mjeshtra të fjalës, kujtimi, i të cilëve nuk do të harrohet kurrë, sepse vendi i tyre në Panteonin e letërsisë shqiptare është shumë lart!
Ata janë yje në qiellin shqiptar, ndrijnë, dhe këtë dritë e gjejmë nëpër gërmat e veprës së tyre.
RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments