Një rrugë në qendër të Peshkopisë, merr emrin e Dëshmorit të Atdheut, Artan Cuku

0

Në nderim të dëshmorëve të policisë së shtetit, të rënë në krye të detyrës, sot drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Gledis Nano ishte në Dibër.

Me propozim të drejtorit Nano, këshilli Bashkiak Dibër përjetësoi emrin e drejtues i parë Artan Cukut, duke i vënë emrin e tij një rruge në pedonalen e qytetit të Peshkopisë. Artan Cuku u vra për shkak të detyrës në derën e pallatit të tij me 8 prill 2017.

Nano në fjalën e tij u shpreh se që nga dita e parë kam nisur të vlerësoj dëshmorët e Atdheut të rënë në krye të detyrës nga radhët e policisë së shtetit dhe për këtë vlerësoj pushtetin vendor që i është përgjigjur kërkesës time për të përjetësuar emrat e tyre.

Nano: Artan Cuku kaloi një karrierë shumë dinamike dhe të suksesshme në radhët e Policisë së Shtetit, duke kryer detyra në nivele të ndryshme drejtimi, nga më të ulëtat, deri të ato më të lartat, dhe e mbylli jetën e tij të re pas një atentati të pabesë, nga një dorë kriminale, me 8 prill 2017. Vrasësi i paguar dhe porositësi i këtij krimi u arrestuan nga forcat e Policisë se Shtetit.

Prefekti i Qarkut Dibër vlerësoi lart figurën e drejtues i parë Artan Cukut, si bir i Dibrës zgjodhi të jetë përballë krimit, përballë duke e luftuar të keqen dhe kurrë nuk bëri kompromis, deri sa dhe edhe jetën.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.