Pas festave, të rinj e fëmijë me COVID, zbrazen klasat

0

Vala e radhës së COVID-19 me mutacionin “Omicron” nuk po kursen të rinjtë. Me shpejtësinë e përhapjes që e karakterizon, ka çuar në zbrazjen e klasave nga njëra anë për t’u dyndur në qendra shëndetësore.

Qyteti me popullsinë më të madhe, Tirana, është ajo që e vuan më tepër, por problematikë janë edhe qytetet e mëdha.

E ndërsa “Omicron” po përhapet me shpejtësi, shumë prej shkollave në vend kanë bërë problematike mungesat pas gjendjes shëndetësore të mësuesve, por edhe të nxënësve. Situatë kjo, që e gërshetuar me gripin që ka kapluar gjithë vendin, ka rënduar së tepërmi situatën në shkolla.

Rasti më i fundit i përket një klase në shkollën “Edit Durhami” në Tiranë, ku nxënësit janë prekur me Covid dhe është mbyllur.

Ekspertët e Institutit të Shëndetit Publik kanë deklaruar javën që shkoi në media se në vendin tonë 80 për qind e infektimeve janë me variantin “Omicron”.

Edhe pse ky variant po vijon të përhapet me shpejtësi dhe ka prekur fëmijët, Ministria e Arsimit nuk ka dalë me një deklaratë nëse shkollat mund të vijojnë mësimin normal në këto kushte.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.