BallinaBotaFOTO/ Puthja në buzë Putin – Zelensky pushton rrugët e Italisë

FOTO/ Puthja në buzë Putin – Zelensky pushton rrugët e Italisë

Një puthje mes presidentëve të Ukrainës dhe Rusisë, Volodymyr Zelensky dhe Vladimir Putin e shqoëruar me fjalët “krenari dhe dashuri”.

Kjo është vepra e re e Andrea Villa, artistit të rrugës, i njohur si “Turin Banksy”, publikuar orët e fundit në qendër të Torinos.

“Për të krijuar këtë poster jam frymëzuar nga puthja e Galerisë East Side në Berlin.

Është bërë nga Dmitri Vrubel në vitin 1990 dhe paraqet Leonid Brezhnev dhe Erich Honecker, përkatësisht sekretarin e përgjithshëm të BRSS dhe presidentin e RDGJ në vitin 1979 në aktin e shkëmbimit të një puthjeje vëllazërore në buzë për të përshëndetur njëri-tjetrin në një ceremoni zyrtare.

Berlin, Germany - August 29, 2012: The Most Famous Part Of The Remains Of  The Berlin Wall. The Kiss Of Erich Honecker And Leonid Brezhnev, Presidents  Of GDR And USSR. Stock Photo,

Duhej të përfaqësonte soliditetin e lidhjes midis dy vendeve, të njëjtën gjë që Muri tashmë i shembur nënvizonte si një eksperiment i dështuar. Një paralele me të njëjtën utopi të paqes evropiane, e cila tani është zbehur.

Doja të prezantoja krenarinë e Rusisë, një vend që nuk ka njohur kurrë një demokraci të vërtetë sepse është shumë i frikësuar për të humbur rolin e një fuqie botërore dhe shpresë e dashurinë që dy shtetet mund të bëjnë paqe dhe t’i japin fund konfliktit” – tha autori për mediat italiane. ©LAPSI.al

       

RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments