BallinaKryesoreZgjidhet drejtoresha e re e Operas dhe Baletit! Kush është ish-drejtoresha e...

Zgjidhet drejtoresha e re e Operas dhe Baletit! Kush është ish-drejtoresha e TKOBAP që zëvendëson Zana Çelën

Abigela Voshtina është zgjedhur drejtoresha e re e Operas dhe Baletit. Burime për Gazetën Panorama bëjnë me dije se se Voshtina u zgjodh mes shtatë kandidaturave nga një komision i ngritur nga Ministria e Kulturës, ku kishte specialistë shqiptarë dhe të huaj.

Ajo do të zëvendësojë në këtë pozicion ish-drejtoreshën e Operas dhe Baletit, Zana Çela.

Voshtina me profesion violiniste, ka qenë për 8 vite drejtoreshë Artistike e Teatrit të Operas, duke patur një bashkëpunim të ngushtë me ish-drejtorin Ilir Kerni dhe me drejtoreshën që pason në detyrë, Zana Çela.

Në platformën e saj fituese Voshtina ka propozuar një kalendar dy-vjeçar me fokus bashkëpunimin e ngushtë me Bashkinë e Tiranës.

LIRIMIN DHE EMËRIMIN NË DETYRË TË DREJTORIT TË PËRGJITHSHËM TË TEATRIT KOMBËTAR TË OPERËS, BALETIT DHE ANSAMBLIT POPULLOR

Në mbështetje të pikës 2, të nenit 100, të Kushtetutës, e të pikës 3, të nenit 9, të ligjit nr.10352, datë 18.11.2010, “Për artin dhe kulturën”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Kulturës, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

  1. Znj. Zana Çela, drejtor i Përgjithshëm i Teatrit Kombëtar të Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, lirohet nga kjo detyrë.
  2. Znj. Abigeila Voshtina emërohet drejtor i Përgjithshëm i Teatrit Kombëtar të Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.

RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments