BallinaBota35 të infektuar me një virus të ri në Kinë

35 të infektuar me një virus të ri në Kinë

Shkencëtarët janë duke studiuar një virus të ri, me prejardhje nga kafshët në Kinën lindore dhe që aktualisht ka infektuar të paktën disa dhjetëra njerëz. Romani henipavirus Langya u gjet në 35 pacientë në provincat Shandong dhe Henan. Shumë prej tyre kishin simptoma të tilla si ethe, lodhje dhe kollë.

Ata mendohet se e kanë marrë virusin nga kafshët. Nuk ka asnjë provë deri më tani që LayV mund të transmetohet mes njerëzve. Zbulimi u përmend në një letër të shkruar nga studiues nga Kina, Singapori dhe Australia dhe botuar në revistën “Neë England Journal of Medicine” këtë muaj.

Një nga studiuesit tha se rastet e me virusin LayV të gjetura deri më tani nuk kanë qenë fatale për jetën ose shumë serioze, kështu që “nuk ka nevojë për panik”. Megjithatë ai tha se ka ende nevojë për të qenë vigjilent pasi shumë viruse që ekzistojnë në natyrë kanë rezultate të paparashikueshme kur infektojnë njerëzit

spot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular