Çfarë ndryshimesh do ketë? Nga dhjetori “Facebook” do të vijë me…

0
85
A smartphone user shows the Facebook application on his phone in the central Bosnian town of Zenica, in this photo illustration, May 2, 2013. Facebook Inc's mobile advertising revenue growth gained momentum in the first three months of the year as the social network sold more ads to users on smartphones and tablets, partially offsetting higher spending which weighed on profits. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTXZ81J

Nga muaji dhjetor rrjeti social “Facebook” do të vijë me ndryshime të mëdha. Bëhet e ditur se tani në llogaritë personale të këtij rrjeti social nuk do të gjeni më të dhëna si pikëpamjet politike, përkatësinë apo besimin fetar, interesat seksuale, e të tjera.

Këtë e ka zbuluar vetë “Facebook”, duke u thënë përdoruesve se do të heqë katër fusha informacioni nga profili duke filluar nga muaji i ardhshëm.

Në njoftimin e kompanisë thuhet se:

“Si pjesë e përpjekjeve tona për ta bërë më të lehtë navigimin dhe përdorimin e “Facebook”, ne po heqim disa të dhëna si përkatësia, besimi festar, interesat seksuale. Ne po u dërgojmë njoftime personave që kanë plotësuar këto fusha, duke i njoftuar se do të hiqen”.

Kujtojmë se të dhëna të tilla shiheshin si të vjetruara në “Facebook” përveç faktit se zbulojnë shumë nga të dhënat personale, gjë që rrjetet e tjera sociale nuk i kanë

Rikujtojmë, se në 13 muaj, Mark Zuckerberg ka humbur 100 miliardë dollarë dhe aksionet e kompanisë së tij Meta kanë rënë me 25%. Mes këtyre rezultateve të dobëta dhe frikës së një recesioni ekonomik, kompania ‘Meta’ ka marrë vendimin për të pushuar nga puna mijëra punëtorë.

Sipas një raporti të “The Verge”, Meta po formon një divizion të ri të quajtur “New Monetization Experiences” për t’u fokusuar në veçoritë me pagesë për “Facebook”, “Instagram” dhe “WhatsApp”.

Ish-kreu i Kërkimit të Meta-s, Pratiti RayChoudhury do të drejtojë grupin, shtoi raporti duke cituar një memo të brendshme. Konkurrentët e tjerë në hapësirë ??duke përfshirë Snap dhe “Twitter” tashmë ofrojnë shërbime me pagesë të “Snapchat+” dhe “Twitter Blue” me disa veçori ekskluzive për krijuesit.