Pamundësia për të blerë një shtëpi, 63% e shqiptarëve jetojnë me prindërit

0
105

Shqiptarët janë ndër popujt më të varfër të Europës. Shqiptarët këtu jetojnë me prindërit duke mos pasur mundësi për blerjen e një apartamenti. Rreth 63% e shqiptarëve sipas një raporti nga ‘Landgeist’ jetojnë me prindërit në të njëjtën çati.

Kushtet e vështira ekonmike dhe çmimet e larta të apartamenteve janë shkaqet kryesore që shqiptarët të mos blejnë dot një banesë. Në Tiranë një apartament kushton mesatarisht 100 mijë euro, aq sa shqiptarëve do t’u duhet të punojnë dy jetë për ta blerë një banesë.

Në raportin e ‘Landgeist’, Mali i Zi renditet në vendin e parë me 68% të qytetarëve që jetojnë me prindërit. Më pas renditet Bosnja me 65%, Shqipëria e Kosova me 63% dhe Maqedonia me 61%. Ndërkohë vendi ku banorët jetojnë më pak me prindërit është Danimarka me 3% të popullësisë.

Pamundësia për të blerë një shtëpi, 63% e