Këto janë 6 arsyet pse njerëzit nuk duan të martohen

0
58

Max Blumberg, një psikolog marrëdhëniesh dhe anëtar i autorizuar i Shoqërisë Psikologjike Britanike, thotë se martesa nuk ofron më atë që ofronte dikur.
Blumberg, nga Hampshire, thotë: Dikur shoqëria kërkonte nga ju që të martoheni, edhe nëse përfitimet prej saj nuk ishin të mëdha.

1. Arsyet tradicionale për martesë nuk kanë më rëndësi 

Tradicionalisht, gratë kishin nevojë për stabilitetin ekonomik. Edhe deri në vitet 1960 ose më vonë, burrat dhe gratë kishin caktuar role. Por strukturat moderne sociale e bëjnë këtë gjithnjë e më pak të rëndësishme dhe jeta e grave tani është shumë më fleksibël.

2. Njerëzit martohen kur janë të lumtur (dhe ne jemi më pak të lumtur)

Njerëzit më të lumtur kanë më shumë gjasa të martohen sesa njerëzit e pakënaqur thjesht sepse njerëzit e pakënaqur e kanë të vështirë të kenë marrëdhënie dhe janë të vështirë të jenë në një lidhje me të.

3. Pranimi në rritje i bashkëjetesës

Ka pasur një pranim në rritje nga shoqëria për bashkëjetesën, me kërkesa në rritje për mbrojtje ligjore.

4. Përqindjet e larta të divorcit japin një pamje të keqe

Është vlerësuar se 42 për qind e martesave në Mbretërinë e Bashkuar përfundojnë me divorc. Shpesh një arsye kryesore janë argumentet për financat.

5. Nuk ka prova që të tregojnë se martesa ju bën më të lumtur dhe më të shëndetshëm (veçanërisht për gratë)

Përfitimet e martesës me burrat janë mjaft të qarta. Studimet kanë treguar se meshkujt e martuar kanë shëndet dhe lumturi më të mirë. Ata gjithashtu kanë më pak sëmundje, shëndet më të mirë mendor dhe shërohen më shpejt nga sëmundjet. Por kjo nuk është aq e qartë për gratë.

 6.Të lindësh jashtë martese nuk është më një turp shoqëror

Njerëzit mbi 50 vjeç mund të ngrenë ende një vetull për një fëmijë të lindur jashtë martese. Por shumica e njerëzve nuk do ta bëjnë.