Sherefedin Shehu: Tri arsyet pse tuneli i Llogarase është investimi më antiekonomik

0
76

Nga Sherefedin Shehu
Tuneli i Llogarase eshte investimi me antiekonomik:
1. Kostoja me e larte per shkak te veshtiresise dhe keqmenaxhimit: pa konkurence dhe i mbikqyrur nga hajdute.
2. Nuk shkurton 35 minuta sa thote Rama por vetem 15 minuta sa thote Google (shiko foton),
3. Eshte per perdorim sezonal dhe jo gjithe vjetor.

Kjo nuk do te thote se jam kundra tuneleve por duhet te kete strategji dhe radhe per ndertimin e tyre.

Tuneli nuk ka lidhje me koridorin blu dhe nuk eshte projektuar dhe zbatuar si pjese tij.

Saranda apo skaj jugor e ka tunelin e biznesit Kardhiq-Delvine qe i beri PD.

Per qellime biznesi duhej te vazhdonte rruga Elbasan-Berat-Permet-Tepelene- Ura e Kardhiqit.

Shqiperise i mungon koridori Lindje-Perendim apo Korçë-Durrës qe duhej te kishte perfunduar te pakten ne vitin 2016.

Qeveria duhej te kishte mbaruar rrugen e Arberit qe ishte ne zbatim e gjitha ne 2013 pervec tunelit.

Dhe me e keqja Rama mburret me tunelin kur ne 12 vjez ka bere vetem 20 km rruge edhe keto dhe te tjerat qe po ben me para”veresije”.

Zoti na ruajt nga mashtrimet e Rames dhe besimi i verber i shume Qytetareve.