BallinaBotaZgjedhjet lokale në Britani/ Projeksionet e Skay News: Goditje për konservatorët e...

Zgjedhjet lokale në Britani/ Projeksionet e Skay News: Goditje për konservatorët e Sunak, por Laburistët…

Duke përdorur shifrat më të fundit nga zgjedhjet lokale, mund të parashikohet se Laburistët janë në rrugën e duhur për të qenë partia më e madhe në Parlamentin britanik, por nuk arrijnë një shumicë të cilësuar.

Sky News ka marrë në konsideratë rezultatet nga dy milionë reparte këshilli dhe  ka projektuar këto shifra votimi në një vlerësim mbarëkombëtar. Ata sugjerojnë se në zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme, Laburistët mund të jenë në rrugën e duhur për t’u bërë partia më e madhe, por ende nuk ka një shumicë. Vota e Laburistëve rritet nga 33% në 2019 në 35% sipas vlerësimit aktual, pasi më shumë se gjysma e qendrave zgjedhore kanë deklaruar rezultatet.

Liberal Demokratët janë me 16%, një rritje prej pesë pikë përqindjeje në zgjedhjet e 2019. Kjo ndjek një model të njohur ku partia ia del më mirë në zgjedhjet e këshillit sesa në zgjedhjet parlamentare. Partitë e tjera, si të Gjelbërit, Reforma dhe të Pavarurit, parashikohet të jenë me 22%. Kjo shifër supozon gjithashtu se votat për partitë nacionaliste në Skoci dhe Uells, vende ku nuk u zhvilluan zgjedhje lokale, janë të pandryshuara nga zgjedhjet e mëparshme. I njëjti kusht vlen për 18 vendet në Irlandën e Veriut.

Duke supozuar se këto ndryshime në përqindjen e votave ndodhin në mënyrë të njëtrajtshme në secilën prej zonave të reja parlamentare të vendosura për zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme, Laburistët fitojnë 294 vende dhe do të kapërcejnë konservatorët por nuk kanë 32 vende për të fituar një shumicë të përgjithshme. Konservatorët bien nga 372 vende në kufijtë e rinj në vetëm 242 vende, një humbje e parashikuar prej 130 vendesh. Liberal Demokratët rriten nga tetë në 38 vende.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular