EMRAT/Prost*tucioni në Athinë, arrestohen 3 shqiptarë, mes tyre edhe një grua

0
83

Tre shqiptarë knë rënë në prangat e policisë greke. Bëhet me dije se gjithsej janë arrestuar shtatë persona nga të cilët 3 janë anëtarë të grupit kriminal dhe 4 pasi shkelën vulat e vendosura nga autoritetet shtetërore. Gjithashtu anëtarët e grupit kriminal shfrytëzonin femra për prostitucion në shtëpi publike në zonën e Metaksurgios në Athinë, me qëllim përfitimin financiar të paligjshëm.

Madje, për t’i shërbyer qëllimit të tyre, ata kishin marrë me qira ndërtesa të ndryshme, në të cilat strehoheshin dhe funksiononin shtëpitë publike. Pronat në të cilat vepronin shtëpitë publike jepeshin me qira nga një anëtar i grupit kriminal, ndërsa anëtarët e tjerë ishin përgjegjës për ruajtjen, mbrojtjen e objekteve dhe mbikëqyrjen e femrave. Në kuadër të operacionit policor, u kryen kontrolle të njëkohshme në 7 shtëpi publike, një minimarket, një kompani makinash me qira si dhe në një shtëpi.

Po ashtu gjatë operacionit janë arrestuar shtetasit shqiptarë Marjol Bardhi 36 vjec, Aleksi Muskaj 35 vjec dhe Laureta Bashari 52 vjec si dhe një bullgar, një shtetase gjermane dhe një rumune. Ndërkohë janë shpallur në kërkim shtetasit shqiptarë Myfit Ademi 36 vjec dhe Fatjon Gjerani 42 vjec.Gjatë kontrolleve në shtëpitë publike, u gjetën dy vajza shqiptare të moshës 20 dhe 29 vjec si dhe një greke, një rumune, një gjeorgjiane, dy moldave dhe një nigeriane nga 31 – 58 vjec.

Nga kontrollet e kryera ndër të tjera janë gjetur dhe sekuestruar 2 makina regjistrimi dhe kamera vëzhgimi të ambienteve të shtëpive publike, 4 celularë, një numër i madh shënimesh të shkruara me dorë, të cilat i referohen sipas rastit grave të ekstraduara, personelit të bordellit, numrave të takimeve seksuale për turn, datave “xhaz”, si dhe ndarjes së të ardhurave nga prostitucioni ndërmjet stafit të bordellit, të ekstraduarve dhe shfrytëzuesve dhe shfrytëzuesve dhe
shuma prej 425 euro.

Grave të shfrytëzuara u është ofruar ndihmë dhe mbrojtje nga Nëndrejtoria për Luftën kundër Krimit të Organizuar dhe Trafikimit të Njerëzve.