Kur do bëhet realitet Faza 3 në Itali! Kryeministri Conte sqaron qytetarët: Duhet ende kohë…

0

Faza 3 e lakmuar, që shumë italianë dhe shtetas në botë po e presin me padurim, fatkeqësisht do të kërkojë edhe shumë muaj të tjerë. Në Itali ajo që mund ta quhet Faza 2.1 filloi më 18 maj, një azhurnim i Fazës 2.0 që filloi në 4 maj. Dihet që ecuria e fazave bazohet mbi evolucionin e rasteve Covid-19 në Itali, dhe kështu ka të ngjarë të ndodhë edhe për disa javë.

Kryeministri Conte për Fazën 3

Por sa do të duhet të presim fazën 3? A do ta kemi ndonjëherë apo do të mbetet ëndrra jonë në sirtar? “Një sfidë shumë komplekse na pret në muajt e ardhshëm,” tha Kryeministri Conte në transmetimin kombëtar në 26 Prill kur ilustroi arsyen dhe mënyrën e Fazës 2 e cila do të fillonte në 4 maj, duke përmendur edhe masat për 18 Maj dhe 1 qershor deri sa, falë pyetjes së një gazetari të radios, i cili kishte pyetur në mënyrë specifike se kur do të kishte qenë e mundur të hipotezohej një fazë e tretë, Kryeministri u përgjigj qartësisht “një fazë në një kohë”, përveç atëherë duke specifikuar se “do të duhet të presim për një terapi vendimtare ose një vaksinë.

Është e vështirë të planifikohet momenti në të cilin bota shkencore do të na sigurojë një terapi ose një vaksinë, “përsëriti ai. “Bashkëjetesa me fazën 2 varet edhe nga ekuacioni shkencor – theksoi Conte më 26 prill – madje edhe shkencëtarët që ne pyesim dhe ekspertët nuk do të ishin në gjendje të na thonin kur do të kemi fazën përfundimtare të daljes nga urgjenca”.

Shkurt, Faza 3 do të jetë një rivendosje e jetës normale e cila për momentin paraqitet e largët në kohë. Qeveria e konsideron atë si fundin e urgjencës shëndetësore dhe do të përfaqësojë një moment të rëndësishëm të rindërtimit ekonomik të vendit tonë me një rimëkëmbje normale të punës, jetës shoqërore dhe të gjitha aktiviteteve. Në praktikë, fundi i të gjitha kufizimeve të deritanishme dhe një kthim në epokën para COVID-19.(Il Giornale) SCAN

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.