Demokracia të gënjen , por s’të trathton!

0

Nga Zef Ndreka

Edhe pse e dijnë çfarë bënë e çfar thonë , përsëri them : ” fali o Zot “!
Grupi i strukturuar i kompanisë së dhunës , me 8 janar në oborrin e PD-së , me organizator President Berishën dhe Drejtues teknik Nokën , nuk e parashikonin qartë fundin e aktit të tyre .
Sigurisht që ishin të bindur se lehtësisht , do pushtohej selia , do nxirrej me pekule kryetari Basha deri në rrugë jashtë , pastaj do të hidhej në Lanë ! Dhe më pas do festohej !
Do shpërthenin fishekzjarrët !
Do të hapeshin shishet e shampanjës , do të trokisnin gotat , do të uronin njëri-tjetrin për “fitorën” dhe nga ai moment do niste imagjinata e ri-qeverisjes…
Por ëndrra u ndërpre në mes !
Ndodhi ajo që duhej të ndodhte .
Ndodhi ajo që meritohej . Përveçse demit . Dëmit material , por me shumë dëmit në kredibilitet te Partisë Demokratike dhe Shqipërisë .
Ajo çfar grupi i dhunës nuk parashikoji pas sulmit të shtëpisë së vet , ishte “kundërsulmi” , humbjet , dëmet mes nesh , mes të gjithë demokratëve të acaruar . Dëmet ishin përtej çdo parashikimi të çdokujt por edhe shumë dëshpëruese për të gjithë që ishin prezent dhe që e kanë parë .
Por , dëshpërimi dhe humbjet u panë qartë se nuk mund të ishin të përbashkëta për çdo demokrat e çdo shqiptarë . Dhe kjo është vija që i ndanë ato dhe Partinë Demokratike në dy pjesë , ku pak rëndësi zë përqindja ndërmjet tyre .
Shkaqet dhe konflikti në të vërtetë , nuk është vendimi i DASH-it për dhënien non grata Berishës .
Është shumë më i hershëm…
Demokracia edhe të gënjen por kurrë s’të trathon !

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.