BallinaKryesore7 arsye ‘bindëse’ se përse njerëzit nuk i kanë gjetur akoma alienët

7 arsye ‘bindëse’ se përse njerëzit nuk i kanë gjetur akoma alienët

Është viti 2022, dhe pavarësisht gjithë teknologjisë së përparuar që kemi në dorë, ne ende nuk kemi gjetur jetë inteligjente jashtë planetit tonë.

Me teleskopët tanë aktualë, ne mund të shohim objekte në hapësirë ??që janë më shumë se 30 miliardë vite dritë larg, ndërkohë që kemi zbuluar triliona yje dhe planetë, ne jemi ende shumë të vetmuar në univers. Megjithatë, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se alienët nuk ekzistojnë, ose nuk kanë ekzistuar kurrë. Këtu janë disa shpjegime logjike se pse nuk i kemi gjetur ende.

1. Jetojnë nën sipërfaq

Një gabim që ne mund të bëjmë në kërkimin tonë për alienët që supozojmë se jetojnë mbi sipërfaqen e hënave dhe planetëve të tyre të caktuar.

Ne e dimw se kushtet në sipërfaqen e planetëve janë jomikpritëse për jetën, por disa planetë mund të kenë botë nëntokësore të fshehura nën sipërfaqet e tyre, të varrosura thellë nën shtresat e llavës dhe akullit.

2. Thjesht nuk i kemi vënë re

Hapësira është një vend shumë i madh dhe kur shikon një pamje kaq të madhe, mund të jetë e lehtë të humbasësh djallin në detaje. Edhe kur e shikojmë planetin tonë nga një distancë e konsiderueshme nga hapësira, planeti ynë mund të duket mjaft bosh, kështu që kur po shohim planetët e tjerë, mund të kemi vështirësi për të dalluar format e fshehura të jetës, veçanërisht nëse ata nuk janë aq tw zhvilluar dhe tw sofistikuar për të ndërtuar qytete dhe struktura të mëdha.

3. Njerëzit tashmë i kanë vrarë të gjithë alienët

Homo sapiens supozohet se ka ekzistuar për rreth 300,000 vjet, por ne kemi regjistruar historinë tonë vetëm për 5,000 vitet e fundit. Kjo do të thotë se rreth 295,000 vjet, ose 98.3 për qind e historisë sonë, është plotësisht e panjohur.

Njerëzit si specie janë dëshmuar shumë të ngjashme me luftën dhe imperializmin në natyrën e tyre, dhe besohet se kanë vrarë Neandertalët. Mund të jetë e mundur që në një moment në historinë tonë të pashkruar, të ketë pasur një luftë midis njerëzve dhe alienëve që rezultoi në zhdukjen e alienëve.

4. Të huajt tashmë janë zhdukur

Ka prova që sugjerojnë se Marsi dikur kishte ujë të lëngshëm në sipërfaqen e tij, por tani planeti është i thatë dhe i pajetë. A mund të ketë qenë dikur planeti plot jetë? Shumë ekspertë duket se mendojnë kështu. Por nëse do të ishte kështu, çfarë mund të kishte ndodhur me alienët? Epo, një shpjegim i mundshëm mund të jetë ndryshimi i klimës që mund t’i ketë zhdukur alienët. Ata gjithashtu mund të kenë vdekur si rezultat i një fatkeqësie natyrore ose meteori.

5. Ata jetojnë në një dimension tjetër

Ne shpesh supozojmë se alienët ekzistojnë në botën fizike dhe se jeta aliene duhet të ndajë paralele me jetën siç e njohim dhe kuptojmë sipas përkufizimeve tona për të. Ne mund të duam të konsiderojmë se alienët ekzistojnë në një fushë tjetër që ne nuk mund t’i qasemi ose matim me mjetet dhe njohuritë që kemi në dispozicion.

6. Po kërkojmë në vendet e gabuara

Në kërkimin tonë për jetën aliene, fokusi ynë ka qenë prej kohësh në atë që është në hapësirën e jashtme, por ne nuk kemi menduar domosdoshmërisht që jeta aliene mund të jetë tashmë këtu në Tokë duke u fshehur në pamje të qartë.

Ka ende shumë për planetin tonë që nuk i kuptojmë, dhe madje ka disa teori që alienët mund të jetojnë nën këmbët tona, thellë nën koren e Tokës. Pra, në vend që të shikojmë qiellin, ndoshta duhet të hapim gropa.

7. Ata nuk duan të gjenden

Ekziston gjithashtu mundësia që alienët të dinë për ne, por për disa arsye, ata nuk duan që ne të dimë për ta. Është e mundur që pasi na kanë studiuar për ca kohë, ata thjesht kanë vendosur që ne nuk ia vlenim të shqetësoheshim, ose se do të ishte më mirë të mbanin distancën e tyre.

Apo, a mund të ndodhë që alienët në fakt po na manipulojnë fshehurazi nga prapaskenat dhe ata nuk duan të shpërthejnë mbulesën e tyre? Cilado qoftë arsyeja e tyre, ata po bëjnë një punë shumë të mirë për t’u fshehur.

RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments