“Të kontrollohet zyra 45”/ Publikohet urdhri që lejoi agjentët e FBI të bastisnin rezidencën e Donald Trump. Ja çfarë thuhet

0
191

Gjykata Federale në Florida ka publikuar urdhrin që lejoi agjentët e FBI-së të bënin kontrolle në rezidencën Mar-a-Lago të ish-Presidentit Donald Trump

Kjo vjen pasi Departamenti i Drejtësisë bëri lëvizjen e pazakontë për të kërkuar publikimin e një urdhër të përfshirë në një hetim aktiv kriminal.

Urdhri i kërkimit u miratua nga një gjykatës federale më 5 gusht, tre ditë përpara bastisjes të së hënës.

Dokumenti i gjykatës i la zbatimit të ligjit deri më 19 gusht për të kryer kontrollin.

Urdhri thotë se agjentët duhet të kontrollojnë “Zyrën 45” – që i referohet Trumpit si presidenti i 45-të i Amerikës – si dhe “të gjitha dhomat e magazinimit” dhe të gjitha dhomat e përdorura nga Trump dhe stafi i tij në të cilat mund të ruheshin materiale.

Urdhri përjashton në mënyrë specifike kontrollin në zona të caktuara, duke përfshirë suitat private të mysafirëve ose objekte të tjera që merren me qira nga anëtarët ose mysafirët e klubit të golfit