BallinaSocialeSimptoma e kancerit që mund të dalloni kur merrni frymë

Simptoma e kancerit që mund të dalloni kur merrni frymë

Diagnostikimi me kancer do të jetë gjithmonë shkatërrues.

Por sa më herët ta kapni sëmundjen aq më të mëdha janë shanset për ta mposhtur atë.

Kanceri i kokës dhe qafës është përgjegjës për mbi 4,000 vdekje në vit në MB, tregojnë shifrat nga Cancer Research UK .

Ka mbi 12,000 raste në vit, ndaj është e rëndësishme të njihni shenjat e sëmundjes.

Kanceri i laringut është një kancer vdekjeprurës që prek qafën.

Mjekët e përgjithshëm aktualisht duhet të marrin në konsideratë kancerin e laringut vetëm nëse dikush ka të ngjirurit e zërit të vazhdueshëm ose një gungë të pashpjegueshme në qafë.

Por ka disa simptoma të tjera të sëmundjes për të cilat njerëzit duhet të jenë të vetëdijshëm.

Një simptomë mund të ndikojë në mënyrën se si merrni frymë.

Sipas faqes së internetit të NHS , frymëmarrja e zhurmshme është një shenjë e kancerit.

Pesë simptomat e tjera përfshijnë:

1.Një ndryshim në zë, si ngjirurit e zërit të vazhdueshëm

2. Vështirësi ose dhimbje gjatë gëlltitjes

3. Gulçim

4. Një kollë e vazhdueshme

5. Një gungë ose ënjtje në qafën tuaj

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular