BallinaSocialeE bardhë apo kafe: Cilat vezë janë më të dobishme dhe të...

E bardhë apo kafe: Cilat vezë janë më të dobishme dhe të shëndetshme?!

Si pjesë e një diete të shëndetshme, vezët kanë një reputacion si një ushqim i plotë por ato vijnë në ngjyra të ndryshme.

Ngjyra e lëvozhgës së vezës varet nga raca e pulave. Zogj të ndryshëm mund të kenë vezë të bardha, të kuqe, blu dhe madje edhe me njolla.

Disa nutricionistë besojnë se vezët e bardha në përgjithësi kanë më shumë vlera ushqyese sesa homologët e tyre ngjyrë kafe.

Është vërtetuar se përmbajtja e proteinave në vezët e bardha është rreth 0.74% më e lartë se ajo e vezëve kafe.

Gjithashtu, përmbajtja e vitaminës A, vitaminës B1 dhe vitaminës B2 në vezët e bardha është pak më e lartë se në vezët kafe.

Vezët kafe kanë 1,45% më shumë yndyrë se vezët e bardha dhe 0,85% më shumë kolesterol se vezët e bardha.

Megjithatë, në supermarkete, vezët kafe janë pak më të shtrenjta se vezët e bardha, ndoshta sepse rendimenti i vezëve kafe është më i ulët se rendimenti i vezëve të bardha.

Edel Strazimiri / SCAN

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular