BallinaOP EDGjeneral Ahmetaj = Mesazh për 1 Majin: “LIRIA dhe DEMOKRACIA nuk DHUROHEN...

Gjeneral Ahmetaj = Mesazh për 1 Majin: “LIRIA dhe DEMOKRACIA nuk DHUROHEN … ”!

Marrë nga faqja personale në FB:
“ Të dashur miq,

Të nderuar bashkëkombas,

Dje, (s’) besoj ti keni ndjekur të paparët-Kuvendar = #TTT#108vjet#histori#Kombëtare !
U mblodhën prapë dje në paloParlament dhe bilbil(gjuz)arët rrogëtarë, “debatuan ashpër …” me Surre(a)l-Padishahun, spiroKalët, ballë-rrumpallët, … etj ! etj ! etj !

“Nuk kanë as turp as marre”, nuk kanë “as Din as Iman” = turpëruan dynjanë dhe na bënë gazin e botës !

Sarkazma brilante te komedia: “Shkolla e qënve” është mrekullisht e realizuar (!), POR shumë e mangët, më qesharak edhe më e dhimbshme sot (!) = pasi nëse regjimet “kanë patur qenër të stërvitur …”, qeverisjet sekt-Dixhitale, mbajnë edhe “zagarë edhe kone” …, që sa më shumë i ushqen/ndërsen udhëheqësi-Suprem … aq më fortë lehin …dhe aq me lartë ngjiten …!

Filozofi francez, Joseph de Maistre, përpara 200 vjetësh (!) adreson një mesazh profetik për qytetarët (jo delet …): “Every nation gets the government it deserves” !
Sigurisht me dhimbj por fatkeqësisht duhet ta pranojmë se: “meritojmë pusht-etarët që kemi …. ” !!

Ndërsa në 1 Maj, plot 138 vjet (!) më parë puntorët në USA, manifestuan për liritë dhe të drejtat bazike !!

Kështu, shpresoj që sarkazma e komedisë “Shkolla e qënve” (bashkëngjitur për ilustrim dhe kënaqësi) dhe kjo datë të shërbejnë si këmbanë-zgjimi për mbarë-shqiptarët, për të pyetur vehtëveten dhe njeri-tjetrin: “nëse i meritojmë këtë paloKuvend dhe këta konePusht-etarë”!?

Thënë këtë, përsëris se besoj fort se betejën me Covid – 19 do ta fitojmë, ndërsa lufta me “Udhëhëqësit që s’na duhen … !”, oligarkët, sekserët, konet dhe kamikazët e pushtetit …fatëkeqësisht do/po bëhet edhe më e vështirë se e viteve 90 !!

Prandaj për ta tejlakuar këtë sekt-Shtetarësh më të degraduarin në 108 vjet histori, du të besoj, të uroj dhe të lutem, që kjo datë simbolike të shërbejë si “këmbanë për luftë” dhe për reflektim mbarë-Kombëtar pasi historia e qytetërimeve na tregon qartë se: “Liria dhe Demokracia nuk dhurohen”!
Gjithësesi = Gëzuar Festën e 1 Majit !

Faleminderit ”!
* Gjeneral ® Piro Ahmetaj,
Këshilltar për Sigurinë Kombëtare në PD,

RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments