Shqiptarët luftë në lokal dhe në rrugë për maskat, pas sherrit policia u përfshi në një “rreth misteri” derisa…

0

Pas disa javësh hetime, karabinierët e stacionit Montevarchi arritën të identifikonin tre shqiptarë të moshës midis 25 dhe 30 vjeç, të cilët ishin përfshirë në një sherr masiv midis grupeve kundërshtare shqiptare.

Gjithçka filloi në një restorant në Terranuova Bracciolini dhe vazhdoi nëpër rrugët e Montevarchi, pranë sallës sportive të Viale Matteotti. Për të hedhur dritë mbi atë që ndodhi në mes të tetorit, midis Terranuova Bracciolini dhe Montevarchi, Karabinierëve iu desh të thyenin murin e heshtjes absolute.

Askush nuk e kishte raportuar incidentin, as pronari i restorantit, as pjesëmarrësit në përleshje, dhe as klientët e tjerë të lokalit

Sidoqoftë, një zinxhir i çuditshëm rrethanash nuk u kishte shpëtuar karabinierëve. Më parë, një “grindje” u raportua në një diskotekë në Terranuova Bracciolini. Sidoqoftë, në vendngjarje, agjentët mund të konstatonin vetëm se subjektet e përfshira në mosmarrëveshje, me origjinë shqiptare, ishin larguar tashmë.

Pas pak nën një ore, kishte ardhur një telefonatë e dytë, këtë herë nga një operator 118, i cili raportoi një kërkesë për ndihmë për një aksident automobilistik me njerëz të plagosur pranë sallës sportive Montevarchi.

Edhe në këtë rast, kur Karabinierët mbërritën, nuk askush në vendngjarje. Zinxhiri i anomalive bëri që karabinierët e stacionit Montevarchi të përpiqen të hetojnë ngjarjet.

Hapi i parë ishte të kontrollohej nëse ndonjë person me lëndime traumatike kishte shkuar në spital atë natë. Karabinierët goditën menjëherë në shenjë dhe dyshimet u kthyen në pothuajse siguri kur doli se subjekti në fjalë ishte i kombësisë shqiptare, ashtu si protagonistët e “sherrit” të Terranuova, të cilët u zhdukën atë natë.

Në atë pikë, Karabinierët zgjodhën një seri procedurash hetimore që bënë të mundur rindërtimin e asaj që ndodhi në të vërtetë. Dëshmitarë të ndryshëm u thirrën për informacion, të cilët në planin afatgjatë pranuan se atë natë, në lokal, kishte pasur një luftë të vërtetë midis subjekteve të kombësisë shqiptare, e cila shpërtheu për arsye të kota, me shumë gjasë sepse dikush kishte refuzuar të mbante maskën kur hyri në lokal.

Pastaj, u morën imazhe të kamerave të ndryshme të mbikëqyrjes video në zonë, të cilat bënë të mundur identifikimin e makinave të përdorura nga pjesëmarrësit në përleshje që u larguan para mbërritjes së karabinierëve. Grupi, atë natë, u zhvendos në Montevarchi, afër sallës së sporteve, ku lufta vazhdoi.

Hapi i fundit ishte njohja e fytyrës së burrave që ishin në bordin e atyre veturave – pjesëmarrësve në luftë – gjë që bëri të mundur identifikimin përfundimtar të tre nga katër pjesëmarrësit në sherr. Të tre u raportuan në një gjendje të lirë në Prokurorinë Publike në Gjykatën e Arezzo./panorama

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.