EMRI/Jo vetëm SHBA, edhe Britania e Madhe emëron një të dërguar special për Ballkanin

0

Jo vetëm Shtetet e Bashkuara dëshmuan vëmendje të madhe për Ballkanin me caktimin e disa figurave të rëndësishme si të dërguarit e tyre në rajon.

As Mbretëria e Bashkuar nuk mbetet pas kur vjen fjala tek “artileria e rëndë e diplomacisë”.

Kryeministri Boris Johnson caktoi të Dërguar të Posaçëm të Londrës për Ballkanin Perëndimor Sir Stuart Peach, ish kryetar i komisionit ushtarak të NATO-s dhe ish shef i shtabit të ushtrisë britanike, një lëvizje kjo që konsiderohet si shenjë e qartë e angazhimit të plotë të Britanisë së Madhe për stabilitetin dhe prosperitetin e rajonit.

“Si i Dërguar Special, Sir Stuart do të punojë me liderët e Ballkanit Perëndimor e të tjerë në rajon si dhe me aleatët tanë në SHBA dhe Europë për të mbështetur e forcuar stabilitetin rajonal. Puna e tij do të përfshijë gjithashtu promovimin e institucioneve të forta demokratike dhe shoqërive të hapura, do të ndihmojë luftën kundër krimit të organizuar e do të inkurajojë zgjidhjen e cështjeve të trasheguara si ato që lidhen me krimet e luftës dhe të zhdukurit”, thuhet në deklaratë.

Sa i takon Serbisë dhe Kosovës, Sir Stuart do të punojë me partnerët tanë për lehtësimin e dialogut Kosove-Serbi, theksohet më tej.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.