SHIFRAT/Shpenzimet marramendese të fshehta të Sigurimit të Shtetit për vitin 1988

0
Shpenzimet e fshehta të Sigurimit të Shtetit për vitin 1988
Shpenzimet e fshehta të dy drejtorive të Sigurimit të Shtetit ishin 5.814.500 lekë (me kursin e atëhershëm të shtetit mbi 800 mijë dollarë). Shumën më të madhe, këtu e përfitonin dy drejtoritë në qendër (4.8 milion). Këto shpërblime ndaheshin sipas këtyre zërave:
-Shpërblime bashkëpunëtorësh
-Veprime operative sekrete
-Pagë për punëtorët operativë ilegalë në disa rrethe
-Për bashkëpunëtorët e kontrollit postar
-Për bazat sekrete
-Për bashkëpunëtorët e birucave
Njihet fakti se detyra e bashkëpunëtorëve konsiderohej “vullnetare dhe patriotike”. Për këtë arsye ata zinin pjesën më të vogël të harxhimeve të fshehta. Jepej vetëm ndonjë shpërblim për raste të veçanta. Kastriot Dervishi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.