“Anja” e Ahmet Prençit tjetër sukses në Rumani, botohet edhe në revistën “Hapsira kulturore”!

0
268

Romani “Anja” i AHmet Prençit po njeh sukses serish ne Rumani fal dashurise se një rumuneje që e do dhe e zotëron shumë mirë shqipen pas ka mbaruar studimet në Universitetin e Tiranës Fakulteti Histori-Filologji dega Gjuhë-Letërsi, e do shumë Shqipërinë, është pazgjidhshmërisht e lidhur me letërsinë që i kapërcen kufinjtë e një gjuhe ka vendosur ta përcjellë tek bashkëqytetarët e saj rumunë “Anjan” e Ahmet Prençit përmes një përkthimi nga shqipja në gjuhën rumune në revistën ALTKULTURE.
Vetem pak dita pas kesaj Oana njoftim se Anja e Ahmet Prencit eshte perkthyer dhe ka zene vend edhe ne revisten “Hapsira kulturore”!
Përkthyesja quhet Oana Glasu e cila ka një meritë të jashtëzakonshme të përcjelljes së autorëve shqiptarë në gjuhën rumune, por që përcjell më të mirët, ata që janë vlera të letërsisë shqiptare. Në këtë pikë Oana nuk bën asnjë kompromis!
Statusi i Oana Glasu
Falenderime të përzemërta për znj. Valeria Manta Taicuțu për botimin në Spatii Culturale të fragmentit nga romani “Anja” i shkrimtarit shqiptar Ahmet Prençi, një autor me një talent të jashtëzakonshëm!